הנהירה לענן: למה כל העסקים עוברים לענן?

נדמה היום שכל העסקים עוברים לענן ויש התוהים מדוע התהליך הזה קורה – הרי שנים נוהלו כל התהליכים הארגוניים בשרתים מקומיים. התקופה הטכנולוגית שאנו נמצאים בה היום נקראת בשפה המקצועית Data Age – עידן המידע. ארגונים קטנים כגדולים מחזיקים במידע רב ועצום בהשוואה לעבר ולעובדה זו משמעויות ברמות שונות: עלויות, אחזקה, תפעול, מקרי קיצון ועוד.
אספנו כאן את הסיבות שטרנד הענן חזק מתמיד ולא הולך לשום מקום:
1. אבטחת מידע:
בשנים האחרונות, מתוך כוונה להגן על משתמש הקצה, הרגולטור מתערב בתחום הגנת המידע ומקשיח את קריטריוני האבטחה. ארגונים קטנים כגדולים כפופים לרגולציה בתחום זה ומוציאים משאבים רבים בשביל לעמוד בתקנים מחמירים של אבטחת מידע. כאשר חברה קונה שירותי ענן, הספק מחויב לעמוד בקריטריונים האלו ונושא בנטל הכספי והלוגיסטי במקום החברה הקטנה.

2. הגנה על המידע העסקי:
רוב העסקים שמנסים לבסס את מעמדם התחרותי מחזיקים במידע עסקי שמהווה נכס אמיתי לארגון. ספקי שירותי IT מגנים על המידע העסקי של לקוחותיהם כחלק בלתי נפרד מהשירות שהם מציעים. המעבר לענן מגביר את ההגנה על המידע העסקי שלכם מפני מתחרים ופורצים.
3. שירות מקצועי:
חברות IT מתמחות ב- IT. למה אנו מתכוונים? כאשר חברה עושה את העבודה בצורה טובה, זולה ויעילה יותר כדאי לרכוש ממנה את השירות, פשוטו כמשמעו. Out-Sourcing הוא אינו קונספט חדש וחברות רבות הבינו ששירות איכותי הוא גם חסכוני: אין צורך באחזקת איש\ת IT בארגון, אין צורך בשרתים מקומיים ואף קיים מענה במוקד תמיכה בשעות עבודה מורחבות.
4. ליווי צמוד עד הטמעה מושלמת:
בעבר החשש העיקרי מהמעבר לענן היה נושא הטמעת המערכת החדשה. חברות רבות חששו מפני תהליך ההטמעה או אף חמור יותר – ממקרה שבו לא מצליחים להטמיע את המערכת. נושא זה טופל ברצינות על ידי חברות ה- IT וכיום הספק מצמיד ללקוח צוות ייעודי ומקצועי שהוכשר במיוחד להתגבר על מכשול ההטמעה. כל לקוח מנוהל כפרויקט ייחודי ומתאימים את אנשי הצוות לצורך הפרטני של הלקוח.
5. גמישות:
בעבר חברות היו יכולות להעריך ולצפות את נפח הפעילות שלהן. הן החזיקו בשרתים שמספיקים כדי לתמוך בפעילות הארגונית העכשווית ועוד נפח שמבטא את צפי הצמיחה של הפעילות שלהם בהתאם למאמצי הגדילה של החברה.
כיום, המציאות משתנה בצורה כל כך מהירה שחברה לא יודעת מה עתיד להיות נפח הפעילות שלה אפילו בטווח הקצר. נושא זה מכריח את החברה להחזיק שרתים רבים בלי לדעת מתי יהיה בהם שימוש או להבדיל – להסתכן בקריסה מעומס יתר. המעבר לענן מבטיח גמישות מלאה – ניתן להגדיל ולהקטין את נפח האחסון שברשות החברה בכל רגע נתון בהתאם לנפח הפעילות גם אם זה גדל או קטן בצורה קיצונית בטווח זמנים קצר.
6. חיסכון בעלויות:
עלויות החזקת שרתים ועלות הכשרה והעסקה של איש\ת IT הן גבוהות ביותר ולעתים נפח העבודה לא מצדיק או אופי החברה לא מאפשר העסקה של עובד ייעודי. במצבים כאלו כל בעיית IT, קטנה כגדולה, הופכת למשבר ארגוני כי אין אחראי ייעודי לבעיות אלו ובמיוחד כאשר נפח הפעילות של החברה גדל. חברות IT כיום יודעות לתת שירותים לעסקים במחירים משתנים שתואמים לרמת התועלת שהם מפיקים מהשירות.
לסיכום, הענן הוא מגרש המשחקים של כולם.
יתרונות של הענן כמו חיסכון בעלויות ואבטחת מידע הם קריטיים לכל חברה ואלמנטים כמו שיחזור ותמיכה מסביב לשעון בעת תקלה או בשעות משבר הם משמעותיים ביותר, כך שהמעבר לענן הוא מובן ואף מתבקש.
Unitask יודעת להתאים פתרונות מקצועיים ואיכותיים לצרכים של חברות בכל הגדלים ויש לה לקוחות רבים שנהנים מהיתרונות של הענן ומשירות מצוין שמתאים להם במדויק.